sunnuntai 25. elokuuta 2013

Sunnuntaina kettiössä.. osa 2.

Innostuinpa taas nopeasti vähän väsäämään jotakin hyvää keittiössä sunnuntain iloksi. 

Tällä kertaa tuli tehtyä ihan niitä tavallisia leipomuksia, joita olen tehnyt noin tuhat kertaa jo aiemminkin. Nämä ovat ihan omia suosikkeja!

Omenaiset juustoteeleivät ovat ihania! Parhaimmillaan melkein uunista suoraan siten, että voi ihan sulaa päälle. Juustoteeleipien tekemiseen ei mene edes kuin 15min + 10min uunissa. Helppoa ja hyvää kuin mikä!

Omenaiset juustoteeleivät


4dl     vehnäjauhoja
2tl     leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2-3rkl öljyä
2dl     maitoa
1dl     juustoraastetta
1dl     omenaraastetta
1tl     sokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää raasteet jauhojen sekaan. Lisää lopuksi maito ja öljy. 
2. Painele ja taputtele käsin tasaiseksi n. sentin tai vähän alle paksuiseksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Paista 225 astetta/n. 10min. 

Sitten.. Yksi suosikeistani myös. Olen tarjonnut näitä varmaan ystäville vaikka kuinka paljon ja aina näitä kehutaan. Nopea ja helppo resepti! Itselleni on myös käynyt kun välillä hienoisessa kiireessä olen näitä mokkapaloja leiponut että kaikki ei oikeastaan ole mennyt putkeen ja silti on onnistunut. Esimerkiksi unohdin kerran tuon 2 kahvikuppia maitoa kokonaan pois ja mokkapaloista tuli silti ihan hyviä. En edes tajunnut heti ensimmäistä palaa syödessä että niissä olisi jotakin kummallista. Eivät ehkä olleet ihan niin meheviä, mutta tuoreeltaan eroa ei huomannut. Tänään tässä huomasin että taisin laittaa epähuomiossa vehnäjauhoja vähemmän mitä piti.. Helppo ohje siis eikä pieni tunarointi haittaa. (:


Mokkapalat (eli rakkauden ruudut eli masaliisa eli tuuloman torttu? :D)

4         munaa
3kkp   sokeria
150g   sulatettua rasvaa
4,5 kkp venhäjauhoja
4rkl     kaakaota (tummaa)
3tl      leivinjauhetta
2kkp   maitoa
1tl      vanilliinisokeria

Kuorrutus:
0,5 pakettia tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
50g  sulatettua margariinia/voita
5-8rkl vahvaa kahvia
Nonparelleja

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kaakao ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Lisää lopuksi myös sulatettu rasva.
2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 astetta/ 20-30min.
3. Kun pohja on jäähtynyt, levitä kuorrutus piirakan päälle. Kuoruttuksen määrät ovat sinänsä vain suuntaa antavia, että se on myös vähän mutua et milloin kuorrutus on sopivan paksuista. Liian löysänä se valuu eikä pysy päällä ja taas liian tuhtina sitä on vaikea levittää siististi. Toisin sanoen kahvin ja tomusokerin määrä voi vaihdella ja sen oman tuntuman löytää vain tekemällä. 
4. Lisää lopuksi heti kuorrutteen levittämisen jälkeen nonparellit tai strösselit päälle. 
5. Leikkaa piirakka palasiksi vasta kun kuorrute on jähmettynyt tarpeeksi. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti